Steninge Art Gallery

Idén om Steninge Art Gallery kom till för att bevara kulturen i Stenladan efter flera år av världsutställningar som hölls på den “gamla Steninge tiden”

Urval av utställningar

2015 – Steninge Loves Småland
2019 – Bertil Vallien & Lena Bergström
2021 – Kjell Engman
2021 – Birgitta Glenmark

Lokalen

Från att från första början varit en utställningslokal på ca 1600 kvm, har vi idag hittat en bättre storlek i Stenladans rotunda.

Kommande/pågående utställning:

Sommaren 2023 är konstutställningen tyvärr inställd.
Vi återkommer med mer information om nästkommande utställning längre fram.

Art Gallery

Steningekompaniet Art Gallery är en stor del av vår verksamhet.

Sedan vi gjorde vår första konstutställning här sommaren 2011 har vi fått mersmak och ska försöka att varje år hålla en stor sommarutställning med välkända och mindre kända konstnärer, glasblåsare och designers. Tanken är att dela med oss av vårt intresse och kärlek för den samtida kulturen.

 

Arkiv

Nedan finner du ett axplock utav tidigare utställningar på Steningekompaniet Art Gallery

Lena & Emilia Linderholm

Mor och dotter i en konstutställning under sommaren på Steningekompaniet.
Utställningen pågick 6 juni – 31 juli 2022

Emilia Linderholm

Emilia Linderholms konstnärliga uttryck är färgstarkt och levande. Med sina kvinnogestalter vill hon väcka känslor hos betraktaren. Hon skapar i olja på linneduk och formger även glas. Sången och musiken genomsyrar hennes skapande.

Lena Linderholm

Lena A Linderholm – en av Skandinaviens mest älskade konstnärer skapar sitt unika konstnärliga uttryck med en tydlig doft av Provence. Det är de färgrika och glada tavlorna, textilierna, keramiken och böckerna som är kännetecknande för Lenas konstnärsskap. Motiven – oftast blommor och frukter av olika slag.

Emilia Linderholm

Sommarutställning 2021 –
nine to five med kjell engman på steningekompaniet artgallery

”I den byråkratiska världen blir man ganska blind för omgivningens verklighet när principer och sunt förnuft läggs åt sidan. Därför har mina byråkrater fått paraplyer och seglar iväg på framgångens vindar med sina tunga portföljer”

Kjell Engman – denne outtröttlige glaskosntnär med sin gränslösa fantasi hade vi äran att visa upp i hans utställning Nine to Five här på Steningekompaniet Artgallery under perioden 19 juni – 15 augusti -2021.

sommarutställningen 2019

Mellan 20 juni – 4 augusti 2019 hade vi den stora äran att få ställa ut Bertil Vallien & Lena Bergströms fantastiska glaskonst i vår nya utställningslokal.

 

steninge loves småland

Bilder från konstutställning 2015-05-09 – 2015-08-02 med bl a Bertil Vallien, Ulrica Hydman-Vallien & Jeanette Karsten