Steninge Art Gallery

Idén om Steninge Art Gallery kom till för att bevara kulturen i Stenladan efter flera år av världsutställningar som hölls på den “gamla Steninge tiden”

Urval av utställningar

2012 – Steninge Swedish Art
2013 – Yrjö Edelmann
2014 – Orrefors
2015 – Steninge Loves Småland
2019 – Bertil Vallien & Lena Bergström

Lokalen

Från att från första början varit en utställningslokal på ca 1600 kvm, har vi idag hittat en bättre storlek i Stenladans rotunda.

Kommande/pågående utställning:

Just nu pågår ingen utställning – men information kommer då det närmar sig för nästa.

Art Gallery

Steningekompaniet Art Gallery är en stor del av vår verksamhet.

Sedan vi gjorde vår första konstutställning här sommaren 2011 har vi fått mersmak och ska försöka att varje år hålla en stor sommarutställning med välkända och mindre kända konstnärer, glasblåsare och designers. Tanken är att dela med oss av vårt intresse och kärlek för den samtida kulturen.

 

nine to five med kjell engman på steningekompaniet artgallery

”I den byråkratiska världen blir man ganska blind för omgivningens verklighet när principer och sunt förnuft läggs åt sidan. Därför har mina byråkrater fått paraplyer och seglar iväg på framgångens vindar med sina tunga portföljer”

Kjell Engman – denne outtröttlige glaskosntnär med sin gränslösa fantasi hade vi äran att visa upp i hans utställning Nine to Five här på Steningekompaniet Artgallery under perioden 19 juni – 15 augusti -2021.

sommarutställningen 2019

Mellan 20 juni – 4 augusti 2019 hade vi den stora äran att få ställa ut Bertil Vallien & Lena Bergströms fantastiska glaskonst i vår nya utställningslokal.

 

steninge loves småland

Bilder från konstutställning 2015-05-09 – 2015-08-02 med bl a Bertil Vallien, Ulrica Hydman-Vallien & Jeanette Karsten