Öppnandet

Steningekompaniet (då Steninge entrébutik) öppnades och grundades 2010 av Tommy som tidigare var butikschef på ”gamla Steninge” och Lenny som kommer från restaurangbranschen.

”Den gamla verksamheten stängde 2009 och det kändes då helt rätt att öppna upp i egen regi året därpå då tilltron och kärleken till området och byggnaden fortfarande var väldigt stark”

 

Första åren

Fram tills 2013 var butiken placerad i entrén till Stenladan och fokuset låg på att det ska finnas något för alla.
Sortimentet utökades 2011 med trädgårdsmöbler och namnet byttes så småningom till Steninge butik & trädgårdsmöbler då mycket fokus låg på uterummet.
2013 växte butiken då en större lokal i Stenladan vart tillgänglig och det blev mer fokus på inredning, glas och porslin.

Event

Konstutställningar, julmarknader, utförsäljningar m m.
Under åren i Stenladan har Steningekompaniet ordnat många och väldigt omtyckta event bland våra besökare och kunder.

Nu är vi på gång igen och planerar 2019 års konstutställning för att få tillbaka lite av kulturen till Steninge.

Idag

Sedan 2015 heter företaget Steningekompaniet och det är nu man äntligen känner att vi hittat rätt med både namnet och sortimentet som dessutom har utökats ytterligare. Något mer som också känns väldigt rätt är Arvid som kommit in som partner och bidrar med en bred kunskap om både glas och inredning.
Butiken är numer  i två plan där fokus på det nedre ligger på köket, glas och porslin medans det övre flörtar mer med inredning och badrummet.
Vad som fortfarande är detsamma är att vi  brinner lika mycket för området, butiken, produkterna och vår älskade Stenlada.

Om Steningekompaniet

Grunden för Steningekompaniet lades i maj 2010 då vi öppnade under namnet Steninge Entrébutik i just entrén på Steninge. Åren gick och företaget utökades vilket resulterade i Steningekompaniet.

Steningekompaniets innehåll i butikerna är mycket av det vi själva känner att vi skulle vilja ha i våra hem men även kunna handla från och stolt ge bort till våra vänner i present.

Med åren har både sortiment och ytorna breddats men grunden är fortsatt densamma – snygga, roliga och kvalitativa produkter för hemmet!

Steningekompaniet

Steninge Slottsväg 141
195 91 Märsta

steninge@steningekompaniet.se

08-590 90 530

Öppettider: Mån – fre 11-18, lör & sön 10-17, helgdagar 10-17

Midsommarafton & Midsommardagen – Stängt
Julafton, Juldagen & Annandag Jul – Stängt
Nyårsafton & Nyårsdagen – Stängt