Konstutställning

Efter ett par års uppehåll och ombyggnationer är vi äntligen igång med konstutställningar på Steningekompaniet igen!

Årets utställare

Först att ställa ut i vår ”nya” lokal är Bertil Vallien & Lena Bergström med sin fantastiska glaskonst.

Lokalen

Utställningen är lokaliserad i Stenladans runda tillbyggnad som med sitt fantastiska ljusinsläpp ger en härlig upplevelse.

Datum & Priser

Utställning pågår alla dagar i veckan mellan 20 juni – 4 augusti.
Entré till utställningen är gratis (Barn under 15 år är välkomna i målsmans sällskap)

Bertil Vallien

Bertil Vallien är Sveriges mest berömde glaskonstnär och -formgivare, mångfaldigt prisbelönt och rikt representerad på världens museer. Bertil Vallien arbetar med en mytisk, drömsk och symbolisk motivvärld och bedriver vad han själv beskriver som en forskargärning, i nära samverkan med sina medarbetare, vilka flera arbetat nära Vallien i decennier. Bertil Vallien är framför allt känd som sandgjutningens mästare. Hans massiva, djupt blåfärgade båtar tillhör den moderna glashistorien. Upphovsman till Château, en av Kosta Bodas mest sålda serviser.

Lena Bergström

Lena Bergström är en av Sveriges mest prisbelönta och produktiva formgivare. Konstglas, bruksglas, belysning, textilier, smycken och offentliga utsmyckningar. Inget verkar omöjligt för henne. I Lenas konstglas ser man tydligt hennes fascination för slipad kristall. Tillsammans med Kosta Bodas skickliga glasblåsare och slipmästare tänjer hon ständigt på glasets gränser.
Upphovskvinna till bl a. Carat, en blivande svensk klassiker!